duminică, 27 decembrie 2015

Viaţa, atât de scurtă

O clipă de neatenţie, sau poate vârsta prea înaintată dusese la clipa în care se afla în două lumi în acelaşi timp. Deşi mai mult de jumatate păsise spre cealaltă lume, se încăpatâna totusi să rămână în lumea asta. O auzeam strigând dupa ajutor şi toţi cei aflaţi în încăpere au sărit să o ajute,dar nimeni nu putea să facă nimic...decât să aştepte...de acum totul depinde destin, de soartă, de forţa divină care pluteşte peste noi...sau doar de încăpăţânarea ei de rămâne aici.

***
O presimţire sumbră care durează de câteva zile, neatenţia, oboseala au făcut-o să ajungă în parapet cu mşina? sau e pur şi simplu o lecţie de viaţă? De data asta ea este tânără. Din nou viaţa şi moartea trec paralel una pe lângă alta. Se evită, nu doresc să poarte un razboi acum; dar în interiorul ei se duce o luptă cruntă. Trebuie să se lupte atât cu ea, cât şi cu imaginile pe care nu şi le poate scoate din minte.

***
Viaţa trebuie apreciată indiferent cu ce vine: cu momente frumoase, cu tristeţe. Moartea nu întreabă vârsta pe care o ai. Deasemenea trebuie apreciaţi oamenii de langa noi, pentru că peste o clipă s-ar putea să nu mai fie lângă noi şi atunci e prea tărziu să îi mai apreciem căci nu mai avem pe cine.

"La final, nu anii din viaţa ta contează ci viaţa din anii tăi." (Abraham Lincoln)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu